Skovtur

 

I maj måned 2016 var der skovtur for flygtninge og frivillige i Lejre. Vejret var fint og flot, og der kom mange mennesker ud til Særløse Overdrev, hvor vi mødtes hos Kirsten og Torben, som har vævestuen Oppfeldt.

LYT 

Vi sad udenfor på bænke og kunne se skoven, mens lammekøller blev stegt i jorden. Først blev store sten varmet op på bålet, derefter blev sten og kød gravet ned i et stort hul og dækket med jord.

LYT 

Til sidst, efter en lille time, blev kødet taget op og serveret med brød og grønsager (blandet salat). Det var meget lækkert, og alle spiste med god appetit.

 

LYT 

Efter frokosten kunne de voksne snakke og grine, mens børnene kunne lege og spille bold. Nogle var meget interesseret i hunden.

LYT 

 

 

Der er mange skove omkring Lejre. Når en dansk børnefamilie skal på skovtur, pakker de som regel en madkurv med brød, pålæg, frugt og drikkevarer.

LYT 

Så kører eller går de ud i skoven, går en tur, idet de kigger på træerne og alle de grønne farver. Så finder de et godt sted at sætte sig, så de kan nyde deres frokost og slappe lidt af.

 

LYT 

Et træ består af en stamme med grene. På grenene vokser bladene ud om foråret. Når bøgen springer ud omkring 1. maj, er folk glade, og mange tager på skovtur og beundrer de lysegrønne farver.

LYT 

I skoven er der mange dyr, men ingen, der er rigtig farlige. Børnene kan finde snegle og orme.

LYT 

Myretuer er spændende, men man skal passe på, at myrerne ikke kravler op ad benene.

 

LYT 

Om efteråret går nogle mennesker på jagt og skyder fasaner og harer, mens andre tager en kurv og finder spiselige svampe, som er en delikatesse. Men pas på: Nogle svampe er giftige!

 

LYT 

Danmark var engang dækket af naturlig skov, men sådan er det ikke mere. Næsten alle skove er plantet, og man bruger træ til mange forskellige ting.

 

LYT 

(Jes 27.11.16)